Norge, kjent for sine storslåtte fjell og dype fjorder, er også hjem til nesten 500 000 hytter. Disse hyttene tilbyr en pause fra hverdagens kjas og mas, men mange står overfor en moderne utfordring: mangelen på stabil internettforbindelse. I en tid hvor internett brukes til alt fra underholdning til arbeid, kan fraværet av denne tilkoblingen være en betydelig ulempe for mange. Å sikre internett på hytta er derfor ikke bare en luksus, men en nødvendighet for en behagelig ferie og som kan gjøre det mulig å bruke hytten oftere.

Nesten alle hytter har 4G internett

Norge er et land som har satset på 4G og derfor opplever vi stadig bedring i 4G nettet.  Med den utstrakte dekningen av 4G-nettverk i Norge, er det få hytter som ligger utenfor rekkevidde for mobildata. For å fastslå om din hytte faller innenfor dekningen, tilbyr teleoperatører som Telia og Telenor detaljerte dekningskart. Disse kartene er et nyttig verktøy for å bekrefte om du kan motta et stabilt signal.

Telenor sitt dekningskart

Telia sitt dekningskart

Mobil bredbånd er løsningen for de aller fleste

Har du dekning, er neste skritt å skaffe mobilt bredbånd. Dette kan gjøres økonomisk ved å kjøpe et brukt utstyr på markedsplasser som Finn.no eller ved å tegne et abonnement hos en av de store teleoperatørene. En interessant mulighet for de som allerede har et mobilabonnement, er å bestille et tvilling-SIM-kort. Dette kortet lar deg dele datapakken du allerede har på din telefon, noe som kan være en kostnadseffektiv løsning for å få internett på hytta. Hvis har behov for mer kapasitet enn kun en enhet så vil det lønne seg å kjøpe et mobilt bredbånd til hytta. Da kan du koble opp til 3-4 enheter med fin hastighet, dersom du trenger flere enheter så kan du kjøpe et kraftigere mobilt bredbånd.

Ikke 4G dekning? En løsning er i sikte

For de uheldige få som befinner seg utenfor dekningsområdet, finnes det fortsatt håp. Ved å investere i en signalforsterkende antenne, kan man ofte overkomme utfordringene med svakt eller ikke-eksisterende signal. En slik antenne kan koste omkring 1000 kroner, men for mange representerer dette en verdifull investering.

Gir mobilt bredbånd raskt nok nett

De aller fleste mobile bredbånd, litt avhengig av dekningen vil gi raskt nok internett til de aller fleste behov. Det er kun hvis man har veldig dårlig dekning at det vil være begrenset hastighet!

 

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *