Batteribytte

Det er enkelt og rimelig å bytte batteri på mobilen din hos oss på Teknikmagasinet. Din mobil kommer til å føles som ny og holde seg oppladet lenger.

Vi tilbyr bytte av batteri på iPhone-modeller i alle butikkene våre. Vi tar også imot mobiler fra Samsung, Huawei og OnePlus i butikkene. Disse har noe lengre reparasjonstid, fordi de sendes videre til verkstedet vårt.

Vi tilbyr 6 måneders garanti på batteribytter.

Vær oppmerksom på at batteribytte på iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, Samsung- , Huawei- og OnePlus-modeller tar 5–10 virkedager etter innlevering til butikken, og ved stor pågang kan det ta opptil 14 virkedager. Det er fordi alle batteribytter på disse modellene gjennomføres på sentralverkstedet vårt.

Bruk vår priskalkulator

Bruk vår enkle priskalkulator for å finne ut hva akkurat din modell koster å reparere.

Vanlige spørsmål

Hvorfor kan jeg ikke lade mobilen min?

Det kan være flere årsaker til at mobilen din ikke lader som den skal. Laderen kan være ødelagt og du kan da prøve med en annen lader. Dersom det fremdeles ikke fungerer kan det være at det har kommet støv/smuss inn i ladeporten på mobilen. Blås i porten og bruk en tannpirker til å forsiktig fjerne eventuelt støv eller lo som sitter fast. Dersom det ikke hjelper anbefaler vi at du kommer innom oss så vi kan hjelpe deg videre.

Hvorfor lades batteriet på mobilen min ut så fort?

Ta et titt på batteriinnstillingene på mobilen din for å se hvilke programmer og apper som bruker mest energi. Ofte kan det være apper du ikke bruker for øyeblikket, men som er aktive i bakgrunnen og som forbruker mobildata eller Bluetooth som drar unødvendig strøm. Bortsett fra å kontrollere hvilke apper som bruker mest strøm, kan du også kontrollere helsen på mobilbatteriet ditt. Hvis mobilen din viser en maksimal kapasitet på under 80–85 %, er det på tide å bytte mobilbatteriet ditt.

Når skal jeg bytte batteri på mobilen min?

Et mobilbatteri er en forbruksvare som blir mindre effektivt over tid. Jo eldre batteriet blir, desto mer øker impedansen til batteriet. Et batteri med høy impedans kan ikke levere nok effekt til enheten, noe som gjør at den kan miste funksjonalitet eller slå seg helt av. Etter 500 ladesykluser skal et iPhone-batteri kunne lades til 80 % av den opprinnelige kapasiteten. Med dagens mobilbruk betyr det at brukeren opplever redusert batteritid etter cirka 1,5 år, og at det begynner å bli på tide å bytte batteriet i iPhonen.

Hvilken type batteri er det i en mobil?

Den batteritypen som benyttes i iPhone, Samsung og mange andre mobilmodeller kalles litiumbatteri. Sammenlignet med eldre batterityper har litiumbatteriene fordeler som raskere lading, lengre holdbarhet samt høyere energidensitet, noe som gir økt batteritid i et mindre og lettere batteri. De er også mer skånsomme for miljøet da de inneholder mindre tungmetaller sammenlignet med forgjengerne.

Kan jeg reparere mobilen min i alle butikkene deres?

Ja, vi tilbyr reparasjon av iPhones i alle butikkene våre. Du kan reparere mobilen din hos blant annet Oslo Byporten, Oslo Storo, Follo Ski Storsenter, CC Hamar, Bergen Lagunen Storsenter, Haugesund Amanda Storsenter og Tronheim City Syd.

Vi tar også imot mobiler fra Samsung, Huawei og OnePlus i butikkene. Disse har lengre reparasjonstid, fordi de sendes videre til verkstedet vårt.

Hvor lang tid tar det å reparere mobilen?

En reparasjon går raskt og smidig, og vi kan som regel bytte batteriet ditt mens du venter dersom du har en iPhone. De fleste av skjermbyttene våre på iPhones er gjennomført på ca. 30 minutter.

Skjermbytte på Samsung-, Huawei- og OnePlus-modeller har lengre reparasjonstid, fordi de sendes videre til verkstedet vårt. Et skjermbytte av denne typen tar 5–10 virkedager, men ved stor pågang kan det ta opptil 14 virkedager.

Hva koster det å reparere mobilen?

Hos oss koster et batteribytte mellom 299 kr og 1799 kr, avhengig av hvilken mobilmodell du har. Du kan bruke prislistene våre for å finne ut hva det koster å reparere mobilen din.

Bruk vår priskalkulator

Bruk vår enkle priskalkulator for å finne ut hva akkurat din modell koster å reparere.

Hvor lang garanti får jeg ved et batteribytte?

Vi benytter alltid reservedeler av høyeste kvalitet og tilbyr 6 måneders garanti på batteribyttene våre.

Hvorfor bør jeg ikke bytte batteriet selv?

Vi fraråder på det sterkeste at du selv bytter batteriet på mobilen din. Det finnes en risiko for at det oppstår ytterlige skade, og det kan også føre til at eventuelle garantier blir ugyldige. Av den grunn anbefaler vi at du i stedet besøker en av butikkene våre, slik at det opplærte personalet vårt kan hjelpe deg.

Hvilken type reservedeler bruker dere?

Vi bruker reservedeler av høyeste kvalitet, og tilbyr alltid 6 måneders garanti så du kan føle deg trygg og sikker når du leverer mobilen din hos oss.

Hvilke modeller bytter dere batteri på?

Vi tilbyr batteribytte på de fleste iPhone-modellene. Nedenfor har vi en liste over hvilke modeller dette gjelder.

iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, och iPhone 12 Pro Max.

iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max

iPhone X, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max

iPhone 8, iPhone 8 Plus

iPhone 7, iPhone 7 Plus

iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus

iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S

iPhone SE, iPhone SE (2. generasjon)

Samsung Galaxy A02s, Samsung Galaxy A03s, Samsung Galaxy A10, Samsung Galaxy A10s, Samsung Galaxy A13, Samsung Galaxy A20e, Samsung Galaxy A20s, Samsung Galaxy A21s, Samsung Galaxy A22 5G, Samsung Galaxy A31, Samsung Galaxy A32, Samsung Galaxy A40, Samsung Galaxy A41, Samsung Galaxy A42, Samsung Galaxy A50, Samsung Galaxy A51, Samsung Galaxy A52 5G, Samsung Galaxy A7 2018, Samsung Galaxy A70, Samsung Galaxy A71, Samsung Galaxy A72

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10 Plus, Samsung Galaxy S10e, Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 5G, Samsung Galaxy S20 FE, Samsung Galaxy S20 FE 5G, Samsung Galaxy S20 Plus, Samsung Galaxy S20 Ultra, Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21 FE, Samsung Galaxy S21 Plus, Samsung Galaxy S21 Ultra, Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy Z Flip, Samsung Galaxy Z Flip 5G

Huawei P20, Huawei P20 Pro

Huawei P30

Huawei P40

OnePlus 7, OnePlus 7 Pro

OnePlus 8

Må jeg sikkerhetskopiere innholdet på mobilen før et batteribytte?

Når vi gjennomfører et batteribytte, forsøker vi alltid å beholde alle data som finnes på mobilen din.

Det er likevel en god idé å gjøre gjennomføre sikkerhetskopiering av innholdet på mobilen for sikkerhets skyld. Det er enkelt og tar ikke lang tid. Ved en sikkerhetskopiering lagrer du alle data på en annen enhet eller via skylagring.

Sikkerhetskopier innholdet på iPhonen din med iCloud

1. Åpne innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > iCloud-sikkerhetskopi.

2. Slå på iCloud-sikkerhetskopi.

iCloud sikkerhetskopierer automatisk innholdet på iPhonen din hver dag når mobilen er koblet til en strømkilde, er låst og tilkoblet WiFi.

Vær oppmerksom på at modeller som støtter 5G kan tillate at du sikkerhetskopierer mobilen din via mobilnettet. Åpne innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > iCloud > iCloud-sikkerhetskopi, og slå av eller på sikkerhetskopiering via mobilnettet.

3. Sikkerhetskopier manuelt ved å trykke på Sikkerhetskopier nå.

Sikkerhetskopier innholdet på iPhonen din med en Mac

1. Koble iPhonen din til Macen via en kabel.

2. Marker iPhone i Finder-sidefeltet på datamaskinen.

macOS 10.15 eller nyere kreves dersom du ønsker å bruke Finder til å sikkerhetskopiere innholdet på mobilen din. I tidligere versjoner av macOS bruker du iTunes for å sikkerhetskopiere innholdet på mobilen.

3. Klikk på Generelt øverst i Finder-vinduet.

4. Marker Sikkerhetskopier alle data på iPhone til denne datamaskinen.

5. Klikk på Sikkerhetskopier nå.

Sikkerhetskopier innholdet på iPhonen din med en Windows-PC

1. Koble iPhonen din til datamaskinen via en kabel.

2. Klikk på iPhone-knappen øverst til venstre i iTunes-vinduet i iTunes på datamaskinen.

3. Klikk på Sammendrag.

4. Klikk på Sikkerhetskopier nå, under Sikkerhetskopier.

Dersom du vil se sikkerhetskopiene som lagres på datamaskinen, velger du Rediger > Innstillinger og klikker på Enheter.

Sikkerhetskopier innholdet på din Samsung Galaxy automatisk med Samsung Cloud

1. Gå til ”Innstillinger”, deretter til ”Konto” og ”Sikkerhetskopiering”

2. Trykk på Samsung Cloud

3. Trykk på ”Flere alternativer” (tre vertikale prikker) og deretter ”Innstillinger”

4. Trykk på ”Innstillinger for synkronisering og automatisk sikkerhetskopiering”, deretter ”Automatisk sikkerhetskopiering”

5. Velg hva du vil sikkerhetskopiere og velg deretter ”Sikkerhetskopier nå” lengst nede.

Sikkerhetskopier innholdet på din Samsung Galaxy med en datamaskin

1. Åpne programmet Samsung Kies på datamaskinen din. Hvis du ikke har programmet, kan du laste det ned via Samsungs nettsider her.

2. Koble mobilen din til datamaskinen. Det gjør du ved hjelp av en USB-kabel.

3. I Samsung Kies på datamaskinen kan du velge mobilen din i det venstre feltet ved å klikke på den.

4. Velg "Backup/Restore".

5. Velg de filene du vil sikkerhetskopiere, og trykk på "Backup"

Hvor ofte bør jeg bytte batteri på mobilen min?

Etter cirka 1,5 år kan du, avhengig av bruken, oppleve redusert batteritid på mobilen din – det kan da være på tide å bytte batteri. Du kan også bytte oftere enn det, men dersom mobilbatteriet ditt har god batterihelse vil vi fraråde å gjøre et unødvendig bytte.