For å beskytte din babycall mot hacking er det viktig å ta visse forholdsregler. I lys av nylige nyheter om babycaller som blir hacket så er dette noe som bekymrer mange. Hacking var noe de fleste av oss før forbundet med spionfilmer som James Bond eller Oceans 11, nå er dette noe som stadig blir mer relevant å beskytte seg mot for alle. Selv om mange av oss er dyktige til å bruke 2-faktor autentisering (2FA) for å sikre våre digitale kontoer, kan babycaller være mer utfordrende å beskytte. Det er fordi at babycaller gjerne har kun en måte å koble seg opp på og at det gjerne ikke er noe sikkerhets-nivå over dette, det er likevel ikke umulig.   Her er noen punkter om hvordan du kan gjøre din babycall så sikker som mulig mot hacking:

  1. Velg en pålitelig produsent: I dagens marked, med nettbutikker som Temu og Shein, kan det være fristende å velge billigere alternativer. Imidlertid, for å unngå risikoen for hacking, er det anbefalt å velge babycaller fra anerkjente og seriøse produsenter. Kvalitetsprodukter fra pålitelige merker kommer ofte med bedre sikkerhetsfunksjoner.
  2. Gjør grundig research: Det finnes tester og anmeldelser av babycaller som kan gi deg en god indikasjon på hvilke modeller som er sikre og pålitelige. Disse ressursene kan hjelpe deg å finne en babycall som ikke bare passer budsjettet ditt, men som også tilbyr god sikkerhet mot hacking. Vi kan blant annet nevne Baby.no sin test av babycall for å nevne en test.
  3. Vurder teknologien: Babycaller som opererer på radiofrekvens (RF) i stedet for Wi-Fi kan være mindre utsatt for hacking. Mens Wi-Fi-baserte enheter kan tilby flere funksjoner, som fjernstyring via app, øker det også risikoen for digital inntrenging. RF-baserte babycaller har sine begrensninger, som potensialet for at lyd kan bli sendt til en annen mottaker ved en feil, men de er generelt sett vanskeligere å hacke.
  4. Sikkerhetsinnstillinger: Hvis du velger en Wi-Fi-basert babycall, sørg for å konfigurere enhetens sikkerhetsinnstillinger nøye. Dette inkluderer å endre standard passord, aktivere kryptering, og sørge for at firmware regelmessig blir oppdatert for å beskytte mot kjente sårbarheter.
  5. Fysisk sikkerhet: Plassering av babycallen kan også spille en rolle i dens sikkerhet. Unngå å plassere babycallen for nær vinduer eller dører hvor den kan være lettere tilgjengelig for uvedkommende.

Ved å følge disse retningslinjene kan du bedre beskytte din babycall mot hacking og sikre et tryggere miljø for ditt barn. Husk at ingen enhet kan garanteres å være 100% sikker, så det er viktig å forstå og minimere risikoene der det er mulig.

Snakk med din tilbyder av internett for å høre om det er noe du kan gjøre selv

Ettersom en babycall som er tilkoblet wifi bare så sikkert som ditt nettverk så kan det være greit å ta en prat med din tilbyder av internett for å høre hvordan man best kan løse dette. Telenor har virkelig satset på nettsikkerhet og det har sikkert flere av de som tilbyr internett i Norge. Det er ikke sikkert de kan gjøre noe men de kjenner gjerne sin egen hardware best og kan derfor helt sikkert gi deg noen gode råd.

Husk å ikke bruk samme passord på alt

Dette er noe som vi gjerne blir fortalt mange ganger men vi vet at det er veldig mange som ikke hører etter. Det er ikke lurt å ha samme passord på alt, inkludert din babycall. Hvis du bruker samme passord på alt og noen klarer å finne det ut. Da kan de i teorien ta kontrollen over alt, inkludert din babycall. Så lær deg heller å bruk en trygg passord-tjeneste og ha forskjellige passord på alt.

 

Share

You Might Also Like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *