I starten av måneden så kunngjorde Google i en bloggpost at de lanserte en ny oppdatering i sin algoritme, sammen med flere andre for bekjempe spam i søkeresultatet. I USA så har denne laget ganske mye baluba men i Norge så har vi ennå ikke helt sett det. Det er likevel en sjanse for at mye skjedde før de kunngjorde oppdateringen ettersom det var uvanlig mye endringer i norske Google 28 februar og uken før dette. Samtidig så kan det godt være at det kommer mer eller at den kommer senere til Norge.

Hva ønsker Google med oppdateringen?

Det Google ønsker med oppdateringer å redusere innhold som ikke hjelper deg og som er laget kun for søkemotoren. Google sier ikke akkurat helt hva de går etter men det er etter nettsider som misbruker innhold og som lager dårlig innhold. Dette vil nok derfor gå ut over en del av de som har lagt mye energi i å skalere opp innhold med AI.

Det er riktignok ikke bare dette Google ønsker å bukt med:

Parasite SEO (site reputation abuse)

Dette er et fenomen som vi har sett blitt brukt av flere store mediehus i Norge men i USA er det ennå større. Her har Google varslet store endringer som gjør at en del av disse vil være imot Google sine guidelines. Riktignok så får disse nettsidene litt tid på seg før det faktisk slår inn, endringen vil ikke trå i kraft før om 2 måneder.

Utløpte domener

Utløpte domener har vært «big business» i mange år. Det finnes egne markedsplasser for slike domener og for mange som jobber med SEO så har dette blitt en del av hverdagen. Med den siste Google oppdateringen så har Google slått ned på dette og misbruk av domener. Fra vi har klart å se så gjelder dette hovedsakelig redirects fra et annet domene til et nytt domene. I USA så har vi sett at flere relativt store sites har mistet masse trafikk fordi de har brukt utløpte domener.

Nettsider blir deindeksert fra Google og manuell straff

I mange år nå så har det vært stille fra Google når det kom til manuelle straffer og Google. Det har vært så sjeldent at Google har brukt manuelle straffer fordi de skal la algoritmen gjøre jobben. Nå ser det ut til at de har gått litt vekk fra dere og de har igjen begynt med dette. Med denne spam-oppdateringen så har Google deindeksert mange nettsider og hvis man går på X.com så forstår man at dette er noe som gjelder ganske mange.

Nå har ikke deindekseringen gått helt uten problemer for John Muelhler som er en av sjefene for Google-søk. Han har en nettside som faktisk ble deindeksert av Google, nå er denne tilbake igjen. Det betyr at det er ikke alltid Google treffer på med sine handlinger, da har man selvfølgelig muligheten til å klage på dette.

Stormen er ikke over

Når de lanserte Google oppdateringen ble det opplyst om denne oppdateringen tar rundt 4 uker før den er rullet ut. Det betyr at vi mest sannsynlig er i midten av den, mye kan fortsatt skje. Som nevnt så har det ikke vært kjempe store endringer i det norske Google-søket. Noe volatilitet vil det alltid være.

 

Share

You Might Also Like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *